Wil jij je vriend verrassen op Valentijnsdag, doe dat dan met heerlijke Amerikaanse pannenkoekjes met aardbeien. Lees verder hoe je iets lekkers kunt maken dat er liefdevol uitziet.

 Ingrediënten

 • 100 gram Mix voor American Pancakes
 • 125 ml slankroom
 • 100 gram aardbeien
 • Een kleine appel
 • Olijfolie
 • 1 dl melk
 • 1 eidooier
 • 1 theelepel kaneelpoeder
 • ½ eetlepel suiker
 • En een paar blauwe bessen
 • Een hartjesvorm

Hoe?
Als eerst klop je de slankroom met de kaneelpoeder. Als je dit gedaan hebt maak je de aardbeien schoon en snijd je ze in plakjes. De appel moet je eerst even schillen en daarna grof raspen, zodat je wat dikkere stukken appel krijgt. Doe de mix voor de Amerikaanse pannenkoekjes in een beslagkom en roer de eidooier door het beslag. Als je dit goed door elkaar geroerd hebt, schep je de appel door het beslag.

Nu het beslag klaar is kun je beginnen met het bakken van de pannenkoekjes. Eerst giet je een klein beetje olie in de pan. Het gaat het makkelijkst als je het vormpje in de pan zet en met een grote lepel het beslag in het vormpje giet. Voor American pancakes gebruik je iets meer beslag dan bij gewone pannenkoeken omdat ze iets dikker zijn.

Handig is dat als je meerdere hartvormpjes hebt, je 2 of 3 pannenkoekjes te gelijk maken.Bak de pannenkoeken niet op te hoog vuur. Als ze goudbruin kleuren kun je ze omdraaien zodat ook de andere kant kan bakken.

Als ze klaar zijn leg je eerst 1 pannenkoekje op een bord. Op de eerste pannenkoek leg je een paar plakjes aardbei. Dan volgt weer een pannenkoekje met aardbeien totdat je 3 pannenkoekjes op elkaar hebt gelegd. Op de bovenste pannenkoek doe je de room met kaneel die je op het begin hebt gemaakt. Als laatst leg je er nog een paar aardbeien en blauwe bessen op zodat het er feestelijk uitziet.

Eet smakelijk!