De manier om een man zijn liefde te winnen, is om goed te zijn voor zijn maag. Verleid hem dan ook met dit suikerhartjes met room recept.

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 100 ml slagroom
  • 2 plakjes roomboter bladerdeeg
  • Mix voor banketbakkers room
  • 2 eetlepels fijne suiker
  • 10 kersen
  • 2 bakplaten
  • Bakpapier

Hoe?

Voordat je begint moet je eerst de plakjes bladerdeeg laten ontdooien. Als dit gebeurd is moet je de oven voorverwarmen en bakpapier leggen op de bakplaten.

Bestrooi eerst het bladerdeeg met suiker en leg ze daarna op elkaar. Rol de plakjes uit met een deegroller tot ongeveer een lap van 10 x 25 cm. Snijd daaruit vier zo groot mogelijke harten en leg de harten dan op de bakplaat. Als je nog bladerdeeg over hebt kun je daar kleine hartjes van maken en die op de grote harten plakken.

Leg nu een stuk bakpapier over de deegharten en dek ze af met de tweede bakplaat (zo houd je het deeg plat) en schuif ze samen in de oven. Bak de hartjes voor tien minuten.

Terwijl je aan het wachten bent klopt je alvast het ei goed los. Als de tien minuten voorbij zijn haal je de bakplaten uit de oven. Verhoog de temperatuur tot 200°C als je een hete luchtoven hebt of tot 225°C als je een elektrische oven hebt.

Haal de tweede bakplaat eraf en bestrijk de deeghartjes met het losgeklopte ei en gooi er eventueel nog wat suiker overheen. Schuif dan de hartjes er weer terug in (zonder bakplaat erop) en bak ze 4 tot 5 minuten goudbruin.

Roer hierna de banketbakkersroom los met slagroom en maak het een glad mengel met de mixer. Laat hierna de room vijf minuten rusten. Spuit dan de room op de twee hartenbodems en verdeel de kersen erover. Leg daarna de overige hartenbodems op de andere bodems en viola!