De meeste meiden eten op Sinterklaasavond gezellig met hun familie. Stel eens aan je moeder voor dat jij het toetje maakt. Met dit recept is het namelijk helemaal niet zo lastig een leuk en origineel Sinterklaastoetje te maken.

Ingrediënten:

  • Pannenkoekenbeslag
  • Dropveters
  • Boter
  • IJs
  • (Gekleurde) Hagelslag
  • Stroop, poedersuiker of chocoladesaus

Hoe?
Bak met het pannenkoekenbeslag een aantal pannenkoeken. Dit hangt natuurlijk af van het aantal gasten. Zorg dat je er iets meer hebt dan het aantal gasten, voor als mensen er meer dan één willen of als je ze verpest.

Smeer de nog warme pannenkoek in met stroop of chocoladesaus of strooi er poedersuiker over heen. Vervolgens schep je een grote bol ijs en die leg je in het midden van de pannenkoek.

Vouw de randen van de pannenkoek naar elkaar toe en bind ze aan elkaar met een dropveter zodat het op een zak lijkt. Het toetje wordt namelijk ook wel eens de zak van Sinterklaas genoemd.

Meteen uit serveren anders is het ijs gesmolten voor het bij de gasten is.

Eet smakelijk!