Recept voor kruidnoten met chocolade


Op de welbekende kruidnoten zijn intussen al heel wat varianten bedacht, zo zijn er kruidnoten met bijvoorbeeld truffel, mokka en chocolade. De kruidnoten met chocolade zijn al enkele jaren mijn favoriet. Omdat er niets lekkerder is dan zelfgemaakte chocolade kruidnoten vind je hier het recept.

Ingredi├źnten:

  • 1 reep chocolade naar keuze
  • 100 gram zelfrijzend bakmeel
  • 50 gram bruine suiker
  • 40 gram boter
  • 2 eetlepels melk
  • 1 theelepel speculaaskruiden

Hoe?
Verwarm allereerst de oven op 160 graden voor en haal de boter uit de koelkast. Wanneer de boter op kamertemperatuur is kun je de speculaaskruiden en de suiker erdoorheen roeren. Voeg de helft van het zelfrijzend bakmeel samen met 1 lepel melk door de het botermengsel en kneed.

Wanneer je het mengesel gekneed hebt kun je de andere helft van het bakmeel toevoegen en eventueel de 2e eetlepel melk als dat nodig is. Kneed dit tot een grote deegbal.

Smeer een bakplaat licht met boter in en maak kleine deegballetjes. Leg alle deegballetjes op de bakplaat en druk deze een beetje plat. Zet de bakplaat in de oven en bak de kruidnoten ongeveer in 15 minuten gaar.

Wanneer de kruidnoten klaar zijn haal ze dan uit de oven en laat deze goed afkoelen. Tijdens het afkoelen van de kruidnoten kun je beginnen met het smelten van de chocolade. Je kunt zelf kiezen of je voor melk, wit of puur gaat. Je kunt ook meerdere smaken kiezen maar dan moet je deze chocolade wel in aparte pannetjes smelten.

Smelt de chocolade au bain marie, dit doe je door in een pan een laagje water aan de kook te brengen en in de pan een kleiner pannetje zet met daarin de chocolade. Roer de chocolade goed door totdat deze helemaal gesmolten is. Vervolgens kun je de kruidnoten in het pannetje dippen en ze helemaal met chocolade omhullen. Laat als laatst de kruidnoten even afkoelen zodat de chocolade goed kan harden.

Eet smakelijk!

Over de auteur

1 reactie

Leave A Reply

css.php